Известие

Collapse
No announcement yet.

Нов акумулатор - въпрос за характеристиките

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нов акумулатор - въпрос за характеристиките

Май ще се купува акумулатор.. колата е от подписа

сегашният е с характеристики:
    100Ah
    пусков ток 850A

въпроса ми е следният:

какво ще се промени ако си взема с характеристики:
    85Ah
    пусков ток 800A

В колата имам разклонител за запалката и на път се ползват:
    радардетектор
    мп3
    зарядно за телефон за gps

нямам буфер или друг консуматор - освен фабричните за колата: ел.пакет, климатик и т.н.

питам заради следната оферта:
    http://store.emk-33.com/product/3380...silver-s5.html
    Возя се с 159 1.9 JTDm 150
    Първата алфа любов: 166 2.4 JTD '99 - EX

От електрическа гледна точка нищо съществено няма да се промени. В смисъл, че и параметрите, които посочваш на новия акумулатор са подходящи.
    Това, което не ми харесва, че става въпрос за БОШ. Знам доста хора, останали недоволни от тази марка акумулатори.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Когато купих колата беше с акумулатор 77ah. не помня пусковия ток! Не съм имал проблеми с електрониката в колата но по бързо си замина акумулатора, пък може и да си въобразявам, изкара ми около 4 години, но зимата палеше по трудно!
      Alfa 166jtd,1999

Comment

аз за параметрите искам да разбера - както и си отговорил.
        Интересува ме зимата да може да си пали - не е в гараж и студа си е фактор...

За марка още не знам каква ще е.
        Гледам популярните марки са: Gigawatt, Hugel, Exide...

сегашният ми е EAS..

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          От електрическа гледна точка нищо съществено няма да се промени. В смисъл, че и параметрите, които посочваш на новия акумулатор са подходящи.
          Това, което не ми харесва, че става въпрос за БОШ. Знам доста хора, останали недоволни от тази марка акумулатори.
          Моя беше на пет години, каран последните три на къси разстояния в студ и пек. Накрая се предаде достойно.

п.п. Exide е доста добър избор.

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
            Моя беше на пет години, каран последните три на къси разстояния в студ и пек. Накрая се предаде достойно.

п.п. Exide е доста добър избор.
            Личните ми наблюдения са, че Бош бяха доста добри акумулатори допреди 7 - 8 години. Нещо напоследък качеството се понижи по неясни за мен причини.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

от всеки чувам различно мнение за марките - нормално е

аз не робувам на марка а на качество - затова искам нещо, което да изкара 3-4 години поне в студ и пек...

първия акумулатор на алфата - монбат изкара 2 години и няколко месеца. Без да е имал пълен разряд (както сегашният) си замина просто така няколко месеца след края на гаранцията - Х на тази марка

сегашния увехна на два пъти заради забравени плафони първия път а след последното влизане в бокса се беше активизирал добавеният телефон (който не ползвам) от предишния собственик и смучеше постоянно и така увехна втори път. Сега като завъртя да паля - светват лампите, но после не може да запали и се чува само прищракване в опит за запали. И така си е заминала явно някоя клетка...

Comment

АЦ-Делко са доста добри акумулатори и на близка цена с Бош. За Ексид също чувам добри отзиви.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

аз за Banner чувах преди време добри отзиви...

сега гледам има един за 210 лв...

Comment

Аз си взех 100амп.часа вече е на три години и пали винаги така, както и в първия ден, някакъв полски, ако те интересува ще видя марката, струваше 199 лв.
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

И мен миналата седмица ме остави акумулатора , но чак тогава видях, че бил обслужваем, просто капачките са били под лепенките и една от клетките беше останала почте без електролит.Марката му беше Ас-Delco 74ah на около 3-4години(с него купих колата)Последната година лампите на abc-са и ръчната светеха при палене, но си палеше без проблем и при -25градуса с една изгоряла подгревна свещ.След една обиколка цените за 74аh бяха Бош-240лв;Варта-235лв, докато не минах случайно през Ратола, където имаха промоция на МагнетиМарели-74ah с 30% надолу за 162лв с усилен пусков ток-720а.
                      Не са ли ви големи тези 100аh, къде изобщо ги смествате!?
                      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Като споменахте сместване, новия акумулатор се оказа по-нисък от стария ми Бош и се движи леко свободно. Има ли някакъв начин да се свали скобата която го държи по-ниско?

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                          Като споменахте сместване, новия акумулатор се оказа по-нисък от стария ми Бош и се движи леко свободно. Има ли някакъв начин да се свали скобата която го държи по-ниско?
                          Май няма, но можеш да подложиш нещо с подходяща дебелина между металната шина и акумулатора.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Момчета, потърсете къде продават Топ-Ла и не се занимавайте с глупости. Банер също са добри, но за Топ-Ла гарантирам със задника си!
                            Писал съм доста по въпроса. Който иска да търси!
                            Да вметна само, че със сегашният скапвам трета 33-ка!
                            Имам постоянно включени:
                            Снупър-пробута ми го ДЖ Стефано. Само радио Ереван не лови!
                            Навигация от Бадмадафакър-любимото на жена ми. Постоянно гледа надморската височина.
                            Алпайна от Камен-една наистина сериозна техника.( Бъзикам го за нея, защото се връзва, но истината е, че ми даде много читав плеър с невъобразими опции!
                            Освен това и хладилна чанта и усилвател Тарантула в багажника!
                            Може да има и още нещо, ама не се сещам.
                            Истината е, че ако динамото не се справя, какъвто и акумулатор да сложите си е все тая!
                            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

lordliness - провери марката моля те.

като започна да ми прави проблеми с паленето забелязах промяна в шумовете докато се шофира. Чувам едно фоново бучене на ниски честоти, което с промяна на скороста се усилва леко. Сигурно си въобразявам но звучи сякаш нещо не е както трябва и първата ми асоциация бе да си помисля, че не зарежда акумулатора - сякаш ел.мотор се върти много бързо и "с усилие"..

как да проверя дали се зарежда акумулатора? - знаех си, че трябваше да отделя повече време на електротехниката в Мей-то едно време и да присъствам на лекциите ама.... млади години...

Comment

Working...
                              X